Bel tijdens onze openingstijden om direct een afspraak te maken:

VAATFYSIOTHERAPIE

Gesuperviseerde looptraining bij Perifeer Arterieel Vaatlijden,

een ziekte van de slagaders die doorgaans in de benen voorkomt. 

Vaatfysiotherapie Geffen

Wat is perifeer arterieel vaatlijden?

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is een ziekte van de slagaders in de benen (soms de armen) door afzetting van vet en verharding of verkalking van de wand van de slagader. Deze ziekte wordt ook aderverkalking of slagaderverkalking genoemd. Meestal leidt slagaderverkalking tot vernauwing of zelfs totale afsluiting van de slagader. Hierdoor wordt de bloedaanvoer naar de benen afgeremd waardoor de weefsels die van dat bloedvat afhankelijk zijn , te weinig bloed krijgen.

Claudicatio intermittens / etalagebenen

Door de verminderde doorbloeding kan men bij het lopen pijn krijgen in de kuit, dijbeen of bil. Na korte tijd rusten verdwijnt de pijn en kan men weer een stukje verder lopen. Dit noemen we claudicatio intermittens of etalagebenen. Door de pijn of vermoeidheid die ontstaat tijdens het lopen, gaat men steeds minder ver en vaak lopen en de pijnvrije loopafstand neemt verder af. Mensen komen zodoende in een vicieuze cirkel die uiteindelijk leidt tot er steeds minder vaak lopend op uit gaan.

Hoe verloopt gesuperviseerde looptraining?

Voor het stellen van de diagnose en het bepalen van de ernst van de aandoening is onderzoek door een arts vereist. Uit onderzoek blijkt dat looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut betere resultaten oplevert dan niet begeleide programma’s. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. De fysiotherapeut helpt bij het aanleren van een goed looppatroon en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Daarnaast besteedt de fysiotherapeut aandacht aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. Zoals het soppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

ClaudicationNet

ClaudicatioNet

ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt om de kwaliteit van zorg te bevorderen.

Klik hier voor meer informatie over ClaudicatioNet

AANMELDEN VOOR GESUPERVISEERDE LOOPTRAINING

U kunt zich alleen, met verwijzing van een arts aanmelden voor looptherapie.

De behandelingen worden vergoed uit hoofde van de basisverzekering (37 behandelingen per jaar).

Contactinformatie

Bruinenberg Smulders Fysiotherapie

Runrotstraat 15

5386 CT Geffen

0735324312

 

Openingstijden

Maandag / Dinsdag / Donderdag:
08.00 - 19.30 uur

Woensdag / Vrijdag:
08.00 - 18.00 uur

BIG registratie

Anja Smulders: 19035056704

Asse Bruinenberg: 09033318104

 

 

Copyright © 2017 Bruinenberg Smulders Fysiotherapie.